Берегометська громада
Чернівецька область, Вижницький район

Вижницький відділ УДМС у Чернівецькій області інформує

Дата: 26.09.2024 09:25
Кількість переглядів: 26

Фото без опису

PIN- та PUK-коди:

цифрові ключі до електронних даних ID-картки

 

Паспорт громадянина України у вигляді ID-картки відповідає найсучаснішим вимогам та стандартам безпеки документів. Завдяки вбудованому безконтактному електронному носію (БЕН), який неможливо підробити або скопіювати, ID-карткою не може скористатися ніхто, окрім власника.

«Ключом доступу» до безконтактного електронного носія є певні цифрові комбінації –  PIN1/PUK1 та PIN2/PUK2 коди, які власник документа обирає самостійно. Вони є конфіденційними, не зберігаються жодними системами ДМС й містяться лише на безконтактному електронному носії ID-картки.

PIN – це персональний ідентифікаційний номер, який складається із чотирьох цифр (крім 0000), призначений для зчитування інформації про особу та несення актуальних змін:  щодо місця проживання, одруження чи розірвання шлюбу. Якщо за до допомогою кодів на безконтактному електронному носії оновлено  інформацію про власника, змінювати ID-картку при цьому не потрібно.

PUK – це персональний авторизаційний код, який складається із восьми цифр (крім 00000000) та використовується для розблокування доступу до ID-картки у разі втрати чи неправильного введення PIN. Блокування доступу до БЕН відбувається автоматично у разі неправильного введення ПІН1/ПІН 2 (тричі підряд) та ПАК1/ ПАК2 (після 10 спроб).

Якщо доступ до безконтактного електронного носія заблоковано, ID-картка не втрачає чинності і нею можна користуватися протягом терміну дії. У цьому випадку використання паспорта-картки буде частково обмеженим – без можливості здійснення операцій зчитування/ внесення зміни інформації на електронному носії ID-картки. Якщо власник бажає користуватися паспортом у повному обсязі, йому необхідно звернутися до будь-якого підрозділу ДМС із заявою про обмін паспорта у зв’язку з непридатністю та отримати новий.

Управління ДМС у Чернівецькій області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь