Берегометська громада
Чернівецька область, Вижницький район

Головне управління ДПС у Чернівецькій області інформує

Дата: 07.06.2024 11:56
Кількість переглядів: 38

Фото без опису

Головне управління ДПС у Чернівецькій області

Повідомлення для інформування громадськості

 

 

Впродовж січня-травня цього року буковинці сплатили 170,6 млн грн військового податку

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що зі своїх легальних доходів у січні – травні 2024 року на підтримку ЗСУ буковинцями сплачено майже 170,6 млн грн військового збору, що на 19,9 млн грн перевищує надходження аналогічного періоду 2023 року.

За словами в.о. начальника податкової служби області Теодозії Чернецької для забезпечення зростання надходжень до бюджету військового збору податківці спільно з Держпраці активізували проведення інформаційно - роз’яснювальних заходів направлених на офіційне працевлаштуванню найманих працівників та припинення виплати заробітної плати в «конвертах».

Головною метою цієї кампанії є попередження та усунення порушень законодавства про працю при оформленні трудових відносин, шляхом інформування обох сторін трудових відносин про взаємні права та обов’язки та повна детінізація виплачених доходів, оскільки саме «зарплатні» податки є одним із найважливіших ресурсів позитивної динаміки податкових надходжень.

 

Електронний кабінет платника – просто, зручно, надійно

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області інформують, що податкова служба надає можливість платникам податків і громадянам дистанційно формувати та подавати звітність, отримувати необхідну інформацію, довідки, консультації, виконувати податкові зобов’язання.   

На сьогодні найпопулярнішим електронним сервісом Державної податкової служби є Електронний кабінет, функціонал якого постійно доповнюється новими можливостями відповідно до потреб платників податків та змін законодавства.   

Сервіси Е-кабінету доступні з персональних комп’ютерів та смарт-пристроїв, підключених до мережі Інтернет.   

Повну інструкцію щодо його функціоналу, можливостей режимів та сервісів, відповіді на популярні запитання розміщено за покликанням: https://cabinet.tax.gov.ua/help/.  Доступно та просто про сервіси Е-кабінету, Е-кабінету для громадян та InfoTAX для платників податків у інформації підрозділу «Е-кабінет» розділу «Онлайн-навчання» вебпорталу ДПС https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/e-kabinet/  . 

Увійти до Електронного кабінету платника можна на офіційному вебпорталі ДПС або за покликанням: http://cabinet.tax.gov.ua/. Також платники мають можливість доступу у режимі реального часу до даних інтегрованих карток із сплати податків, зборів та інших платежів.    

При зверненні до пункту меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету, після ідентифікації відображається зведена інформація станом на момент звернення, що містить інформацію по кожному виду платежу, зокрема, бюджетний рахунок на поточну дату та надається можливість громадянам сплатити податки, збори, платежі за допомогою платіжної карти або за допомогою QR-коду.    

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через вебпортал ДПС.     

Визначення МПЗ у разі переходу права власності на сільськогосподарські угіддя протягом календарного року

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області інформують платників податків, що  у разі передачі земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь в оренду (суборенду), емфітевзис або інше користування на підставі договорів, укладених та зареєстрованих відповідно до законодавства, мінімальне податкове зобов'язання  (далі - МПЗ) визначається для орендарів/користувачів таких земельних ділянок - п.п. 170.14.2 п. 170.14 ст. 170 ПКУ.

У разі переходу права власності/права користування на земельну ділянку, віднесену до сільськогосподарських угідь, від одного власника/орендаря до іншого протягом календарного року та за умови державної реєстрації такого права відповідно до законодавства, - МПЗ щодо такої земельної ділянки визначається для попереднього власника/орендаря за період з 01 січня календарного року до початку місяця, в якому припинилося право власності/користування на таку земельну ділянку, а для нового власника/орендаря - починаючи з місяця, в якому він набув право власності або право користування, на земельну ділянку, та враховується у складі МПЗ кожного з таких власників/користувачів – абз. перший п. 38 прим. 1.4 ст. 38 прим. 1 ПКУ.     

За відсутності державної реєстрації переходу права власності або права користування, у тому числі оренди, емфітевзису, суборенди, на земельну ділянку, віднесену до сільськогосподарських угідь, від одного власника, орендаря, користувача до іншого протягом календарного року, МПЗ щодо такої земельної ділянки визначається для попереднього власника, орендаря, користувача на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) на загальних підставах за податковий (звітний) рік (абзац другий п. 38 прим. 1.4 ст. 38 прим. 1 ПКУ).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь