Берегометська громада
Чернівецька область, Вижницький район

Головне управління ДПС у Чернівецькій області інформує

Дата: 29.05.2024 15:10
Кількість переглядів: 104

Фото без опису

Головне управління ДПС у Чернівецькій області

Повідомлення для інформування громадськості

Буковинці заборгували державі понад 707 млн грн податкових платежів! Податківці нагадують про необхідність сплати боргу!

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк поінформував громадськість, що в області сума податкового боргу до Зведеного бюджету склала 707,1 млн грн. 

Із загальної суми податкового боргу найбільшу питому вагу склав податок на додану вартість – 270,8 млн грн.

Також за рахунок боржників, територіальні громади області недоотримали майже 112 млн грн. плати за землю(орендної плати) та майже 77,4 млн грн податку на нерухоме майно. 
Сума боргу з податку на доходи фізичних осіб склала – 84,2 млн грн. 

Крім того у буковинського бізнесу рахується заборгованість з  податку на прибуток в сумі 64,2 млн грн. та заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування - майже 220,4 млн грн.

З огляду на таку ситуацію, Микола Загарюк закликає громадян, зокрема  землевласників, землекористувачів та власників нерухомості,  перевіряти наявність у них податкового боргу.

Також просить усіх буковинців бути свідомими – вчасно сплачувати податки та погашати заборгованість. Оскільки в умовах воєнного стану це вкрай необхідно задля активізації резервів для фінансування потреб оборони України і забезпечення інших життєво важливих потреб суспільства, та враховувати що й бюджетна стабільність громад залежить від сплачених податків.

Детальніше про суму заборгованості, вид податку та підстави виникнення податкового боргу платник податків може дізнатись скориставшись сервісом – Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) – або звернувшись за телефонами до фахівців управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

Телефони: 0372(545635); 0372 (545015).

 

З реквізитами рахунків для сплати податків, зборів, єдиного внеску та інших платежів до бюджету можна ознайомитися на сайті ДПС

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області наголошують, своєчасне доведення платникам податків реквізитів рахунків для сплати податків, зборів та платежів, відкритих Державною казначейською службою України, відбувається шляхом їх розміщення в Центрах обслуговування платників податків, на офіційному вебпорталі відповідного територіального органу ДПС або на вебпорталі ДПС за посиланням: Головна/Рахунки для сплати платежів https://cv.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/ .

 

З 1 липня 2024 року скорочується термін проведення перевірок сум ПДВ, заявлених до бюджетного відшкодування

Головне управління ДПС у Чернівецькій області інформує, що відповідно до Закону України від 23.02.2024 № 3603-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства» з 1 липня 2024 року відповідно до статті 200 Податкового кодексу України встановлено нові терміни перевірок декларацій з податку на додану вартість з заявленими сумами до бюджетного відшкодування: 

камеральні перевірки – 20 днів, що настають за граничним строком подання податкової декларації, а в разі якщо така податкова декларація надана після закінчення граничного строку - за днем її фактичного подання; 

документальні перевірки – 40 днів, що настають за граничним строком подання податкової декларації, а в разі якщо така податкова декларація надана після закінчення граничного строку – за днем її фактичного подання. 

Відповідні зміни до п. 200.10 та п. 200.11 ст. 200 Податкового кодексу України набувають чинності з 1 липня 2024 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь