Берегометська громада
Чернівецька область, Вижницький район

Поліцейські офіцери громади прозвітували перед керівництвом Берегометської ТГ про свою роботу за 2023 рік

Дата: 18.01.2024 17:10
Кількість переглядів: 107

Фото без опису

18.01.2024 року Поліцейські офіцери громади: Степан ХОМ’ЯК та Дмитро МЕНДРИШОРА  прозвітували перед керівництвом Берегометської ТГ про свою роботу за 2023 рік та  подякували їм за тісну співпрацю.

Офіцери громади зауважили, що при обслуговуванні дільниці Берегометської ТГ проводиться робота по розкриттю злочинів, які вчинені або готуються,  попередження злочинів, притягнення винних осіб до відповідальності згідно чинного законодавства України, усуненню причин та умов, які призводять до вчинення правопорушень. Здійснюється розгляд скарг, заяв та повідомлень про кримінальні та інші правопорушення.

Проводиться профілактична робота та робота по дотриманню чинного законодавства в закладах,  де дозволено продаж спиртного, профілактика правопорушень пов’язаних із вчиненням домашнього насильства, проводиться індивідуально – профілактична робота з особами, які перебувають  під адміністративним наглядом у формі проведення профілактичних бесід про неприпустимість протиправної поведінки, роз’яснення наслідків протиправної поведінки, застосування заходів адміністративної чи кримінальної відповідальності

Протягом року разом зі співробітниками Ювенальної превенції було проведено 8 просвітницько-профілактичних занять на такі теми:

Дитина та автомобільний транспорт, безпечна дорога до школи, 10 головних правил безпеки для дітей;

Відповідальність підлітків за порушення закону, протидія булінгу в дитячому середовищі, причини правопорушень серед підлітків та їх попередження;

Безпечний інтернет для користувачів підліткового віку, взаємоповага та відносини в колективі.

Правила поводження з підозрілими та вибухонебезпечними предметами, правила пожежної безпеки в побуті.

ПОГ постійно надають допомогу місцевим мешканцям у зимовий період під час несприятливих погодних умов (водіям транспортних засобів, людям похилого віку).

В межах повноважень Національної поліції, на території громади проведено перевірку автозаправних станцій щодо торгівлі пальним без відповідних дозвільних документів. Порушень правил торгівлі під час перевірок не виявлено.

Також неодноразово надавали допомогу працівникам швидкої медичної допомоги у до ставленні осіб до Чернівецької обласної психіатричної лікарні, чим здійснювали поліцейське піклування стосовно осіб, які потребують такого.

Забезпечували і продовжують забезпечувати охорону громадського порядку під час проведення релігійних та святкових заходів на території Берегометської ТГ.

Також до їхніх повноважень відноситься доставляння правопорушників до суду, які ухиляються від судових засідань (виконання судових приводів). Протягом року до суду було доставлено 35 громадян.

Постійно поліцейськими офіцерами громади надається допомога слідчим підрозділам у проведенні слідчих експериментів, а також усіх інших процесуальних дій для подальшого притягнення винних осіб у вчиненні кримінальних правопорушень.

Починаючи з 24.02.2022 року в країні введено військовий стан у зв’язку з війною яку розв’язала Російська Федерація. Під час даного часу поліцейськими офіцерами громади здійснюються заходи щодо недопущення прояву правопорушень пов’язаних з агресією РФ. Було здійснено 3 відпрацювання спільно з СБУ, Національною гвардією України та Державною Прикордонною Службою України щодо недопущення кримінальних правопорушень та виявлення осіб які могли б співпрацювати зі ЗС РФ. Здійснювалась перевірка внутрішньо-переміщених осіб з територій де ведуться бойові дії, було перевірено 128 осіб.

ПОГами упродовж 2023 року були досягнуті наступні результати роботи:

За 2023 рік з території ТГ на лінію 102 надійшло 1413 звернення, не враховуючи дзвінків з особистими питаннями від мешканців на мобільний телефон офіцерів громади. Також 256 офіційно написаних заяви були прийняті в роботу, за якими у встановлений законом термін прийняті рішення та надані відповіді заявникам.

 Складено 178 протоколів у сфері громадської безпеки та безпеки дорожнього руху.

До роботи ПОГ входить перевірка осіб, які вчинили домашнє насильство. На обліку в даний час перебуває 45 осіб. При виявленні фактів домашнього насильства крім протоколу, додатково було складено термінові заборонні приписи стосовно кривдника. Також до обов’язків ПОГ входить перевірка осіб, які формально перебувають під адміністративним наглядом (2 особи, з усіма категоріями ведеться профілактична робота).

На території ТГ знаходиться 7 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах та 58 внутрішньо переміщених дітей з територій де ведуться бойові дії.  Було передано близько 70 пакунків з гуманітарною допомогою. 

Поліцейськими офіцерами громади розкрито 15кримінальних правопорушень, а саме: легкі тілесні ушкодження, крадіжки, незаконний видобуток піщано-гравійної суміші, підроблення документів, печаток, штампів та бланків, ДТП з постраждалими та інші.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь