Берегометська громада
Чернівецька область, Вижницький район

Всеукраїнський тиждень права

Дата: 04.12.2023 12:52
Кількість переглядів: 223

Фото без опису

Щороку у грудні в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень права, який включає Міжнародний День захисту прав людини.

Міжнародна традиція відзначення Міжнародного Дня захисту прав людини налічує вже понад сім десятиліть. У Парижі 10 грудня 1948 року на 183 пленарному засіданні Генеральної асамблеї ООН була прийнята Загальна декларація прав людини «як завдання, до виконання якого повинні прагнути всі народи і всі держави з тим, щоб кожна людина і кожний орган суспільства, завжди маючи на увазі цю Декларацію, прагнули шляхом освіти сприяти поважанню цих прав і свобод і забезпеченню, шляхом національних і міжнародних прогресивних заходів, загального і ефективного визнання і здійснення їх як серед народів держав - членів Організації, так і серед народів територій, що перебувають під їх юрисдикцією».

А вже 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН було засновано Міжнародний День захисту прав людини (10 грудня). У цей день проводиться пленарне засідання ООН, де відзначають тих хто зробив вагомий внесок у захист людських прав і свобод.

В Україні проведення Всеукраїнського тижня права офіційно закріплено в Указі Президента України від 08 грудня 2008 року №1149/2008 «Про Всеукраїнський тиждень права».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь